Wat zijn labradoriet werkbladen? Alles wat u moet weten

Werkbladen van labradoriet zijn een soort graniet. Deze toonbanken hebben kristallen infusies die ze kleurrijke iriserende pleisters geven. Vanwege de edelsteenachtige kleurenspel, verwarren veel mensen deze steen voor: kwartsiet.

Hoewel labradoriet steeds populairder wordt, is het veel moeilijker te vinden dan standaard graniet.

Werkbladen van labradorietBekijk in galerij
ABK Steen

Het heeft een exotische uitstraling die past in rustieke keukens in combinatie met warme houten kasten. De steen krijgt een modernere uitstraling in combinatie met witte of geverfde kasten.

Als je overweegt om labradoriet toe te voegen aan je keuken of badkamer, dan kun je dit verwachten.

Wat is Labradoriet?

Wat is Labradoriet?Bekijk in galerij

Labradoriet is een veldspaatmineraal en halfedelsteen. Het is een soort graniet doordrenkt met kristallen, waardoor het een unieke iriserende look krijgt.

Mijnwerkers vonden deze steen aanvankelijk in Labrador, Canada, waar het zijn naam aan dankt. Nu komt het uit plaatsen zoals Noorwegen, Finland, Australië, Oekraïne en sommige delen van de Verenigde Staten.

Omdat deze steen hard en duurzaam is, is het een uitstekend aanrechtmateriaal.

De basiskleur van Labradoriet is donkergrijs of zwart. De kristalinfusies geven het een iriserende look, genaamd labradorescentie. Werkbladen van labradoriet kunnen flitsen van blauw, rood, goud of groen vertonen, afhankelijk van de oorsprong van de steen en hoe het licht erop valt.

Is labradoriet duurzaam?

Omdat labradoriet een soort graniet is, het is ongelooflijk duurzaam. Het scoort een 6 tot 6.5 op de Mohs-hardheidsschaal.

Hoewel je labradoriet moet verzegelen zoals elke andere granieten of stenen aanrecht, zal het daarna vlekbestendig zijn.

Labradoriet is goed bestand tegen krassen. Hoewel je altijd een snijplank moet gebruiken, is het onwaarschijnlijk dat labradoriet krassen maakt, zelfs niet als je er direct op snijdt.

Het is ook hittebestendig en niet gemakkelijk te beschadigen.

Hoeveel kost labradoriet?

Labradoriet komt niet zo vaak voor als andere populaire soorten granieten aanrecht. Het is moeilijker te vinden en kost daarom meer geld per vierkante meter.

De gemiddelde kosten van granieten werkbladen zijn ongeveer $ 50 per vierkante voet. Aan de andere kant kost Labradoriet maar liefst $ 200 per vierkante voet.

Verwacht te betalen vanaf $ 50 tot $ 200 per vierkante voet voor labradoriet, afhankelijk van de plaat en beschikbaarheid bij u in de buurt.

Hoe zorg je voor werkbladen van labradoriet?

Hoe zorg je voor werkbladen van labradoriet?Bekijk in galerij
EGMS

Vraagt ​​u zich af of Labradoriet werkbladen gemakkelijk te onderhouden zijn? Zij zijn – maak ze dagelijks schoon met een zachte reiniger, breng indien nodig opnieuw afdichtmiddel aan en neem voorzorgsmaatregelen, zoals het gebruik van een snijplank.

Door deze kleine stappen te volgen, blijven uw toonbanken tientallen jaren in uitstekende staat.

Schoonmaak

Je kunt je aanrechtblad van labradoriet schoonmaken met elke zachte PH-neutrale reiniger. Enkele van de beste opties zijn steenreinigers of een eenvoudige mix van je favoriete afwasmiddel en water.

Reinig uw werkbladen dagelijks om kruimels en ander vuil te verwijderen dat microkrassen kan veroorzaken.

Vermijd het gebruik van azijn of producten op basis van citroen op uw aanrecht. De zuurgraad in deze reinigingsmiddelen kan door het afdichtmiddel van het aanrecht heen eten en etsen veroorzaken. Vermijd ook het gebruik van bleekmiddel of ammoniak op Labradoriet.

Onderhoud/Verzegeling

Labradoriet is een soort graniet, wat betekent dat je een laag afdichtmiddel moet toevoegen zoals bij elke andere stenen aanrecht.

U kunt uw labradoriet elke zes maanden tot drie jaar opnieuw verzegelen, afhankelijk van het type sealer dat u gebruikt en hoeveel slijtage uw werkbladen krijgen.

Preventieve maatregelen

Hoewel labradoriet een harde steen is, moet je een snijplank gebruiken in plaats van direct op het aanrecht te snijden.

Zet ook pannenlappen of andere beschermers onder warme gerechten. Door deze twee eenvoudige dingen te doen, zorgt u ervoor dat uw werkbladen er langer goed uitzien.

Ideeën en voorbeelden voor aanrecht van labradoriet

Hier is een blik op hoe anderen labradoriet-tellers in hun huizen gebruiken.

Werkbladen van labradoriet op een eiland

Werkbladen van labradoriet op een eilandBekijk in galerij
Gilmans Keukens en Badkamers

De ontwerper gebruikte labradoriet op het aanrecht en het eiland in deze keuken. In combinatie met de houten kasten heeft het een rustieke uitstraling. Het ziet er moderner uit tegen de witte kasten.

De ontwerper koos voor een bijpassende glazen achterwand.

Overgangskeuken met witte kasten en labradoriet

Overgangskeuken met witte kasten en labradorietBekijk in galerij
Gilmans Keukens en Badkamers

Deze foto is van dezelfde keuken als de vorige. Als je alleen op de witte kasten inzoomt, zie je hoeveel moderner de Labradoriet eruitziet.

Labradoriet is veelzijdig en kan met veel decorstijlen worden gecombineerd, afhankelijk van de andere materialen in de kamer.

Rustieke bergkeuken met labradoriet werkbladen

Rustieke bergkeuken met labradoriet werkbladenBekijk in galerij
Colorado houtskeletbouw

Deze bergkeuken ziet er adembenemend uit met een grote labradoriet-plaat op het eiland en bijpassende werkbladen.

Gebruik warme houttinten in je keuken en steen- of baksteenaccenten om deze look te krijgen. U kunt ook een tegel-backsplash gebruiken zoals deze ontwerper deed.

Luxe wijnkelder met labradoriet

Luxe wijnkelder met labradorietBekijk in galerij
Martin Manley Architects

Labradoriet is het kroonjuweel van deze luxe wijnkelder – het bekleedt de werkbladen, wordt gebruikt als achterwand en werkt zich een weg naar het plafond.

Ook al ziet deze wijnkelder er donker uit, de verlichting raakt de toonbanken om de blauwe flitsen te laten zien.

Blauwe labradoriet werkbladen en backsplash

Blauwe labradoriet werkbladen en backsplashBekijk in galerij
Granieten oma’s

Hoewel er veel backsplash-opties zijn die passen bij Labradorite-tellers, is het een aantrekkelijke optie om het materiaal als uw aanrecht en backsplash te gebruiken. Sommige ontwerpers gebruiken deze steen zelfs als spoelbakmateriaal.

De blauwe labradoriet in deze keuken reflecteert licht, knipperend goud en blauw. Als je een toonbank als deze gebruikt, kun je al het andere eenvoudig laten en je toonbank de ster van de kamer laten zijn.

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Waar kun je Labradoriet-tellers kopen?

Labradoriet is moeilijker te vinden dan andere soorten graniet. De meeste bouwmarkten voor grote dozen verkopen het niet. Zoek in plaats daarvan naar lokale stenen aanrechtwinkels om het te vinden.

Hoe lang gaan Labradoriet-tellers mee?

Een goed onderhouden aanrechtblad van labradoriet gaat wel 100 jaar mee. Labradoriet is een harde, duurzame steen die bestand is tegen krassen en het is onwaarschijnlijk dat hij afbrokkelt. Wanneer verzegeld, is Labradoriet ook bestand tegen water en vlekken.

Wat zijn de beste backsplash-ideeën voor labradoriet-tellers?

Veel backsplashes komen overeen met labradoriet, en de beste hangt af van de look die je leuk vindt. Gebruik voor een gemakkelijke optie Labradoriet als uw backsplash. Een ander idee is een glazen achterwand die kleur uit de steen haalt. (IE, als uw teller blauwe flitsen heeft, gebruik dan dezelfde kleur blauw voor uw backsplash.)

Je kunt ook een steen gebruiken voor een rustieke uitstraling of een metrotegel, afhankelijk van de andere elementen in je keuken.

Laatste gedachten

Werkbladen van labradoriet zijn graniet met een kristalinfusie die vlekken van irisatie veroorzaakt. Ze hebben meestal een zwarte of donkergrijze basiskleur met blauwe, gouden, gele of rode flitsen. Deze tellers zijn moeilijker te vinden dan andere soorten graniet en duurder.

Labradoriet wordt het ideale rustieke keukenblad in combinatie met warme houten kasten. Labradoriet in combinatie met witte of geverfde kasten krijgt een veel modernere uitstraling, waardoor dit een veelzijdige keuze voor stenen aanrecht is.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Laat een reactie achter

Culicafetov.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart