Acht tips en ideeën voor uw open keuken

Iedereen weet dat de keuken het hart van het huis is, waar het hele gezin samenkomt om te dineren, te ontspannen en te genieten van elkaars gezelschap. Het voordeel van een open keuken is de manier waarop het een unieke sociale en gezinsvriendelijke ruimte creëert.

Traditioneel vonden activiteiten als koken, eten en gezelligheid plaats in aparte ruimtes. Tegenwoordig kan alles wat het gezin het liefste doet, collectief worden gedaan in een uniforme open omgeving.

De wijdverbreide aantrekkingskracht van open lay-outs levert steeds meer een belangrijke bijdrage aan de waarde van onroerend goed. In veel gevallen een meerwaarde bovenop de kosten van het uitvoeren van de noodzakelijke renovaties.

Maar zelfs als je de beslissing hebt genomen om open te gaan, moet je goed nadenken over hoe de ruimte zal worden ingericht en ingedeeld. Bij het kiezen van een indeling waarin uw woon- en keukenruimte samenkomen, moet goed worden nagedacht over hoe items zoals: keukenkasten en stoffering samenkomen, hoe u ontspannende ruimtes wilt scheiden van die om te koken en hoe uw gezin graag leeft.

Een open keuken kan alles zijn wat u maar wilt, maar er zijn enkele ontwerpoverwegingen die prioriteit moeten krijgen.

Met dit in gedachten is wat volgt een kort overzicht van 8 ontwerpideeën voor een open keuken, met opties voor zowel kleinere als grotere huizen:

Overweeg een groot centraal eiland te installeren

Is het de moeite waard om een ​​keukeneiland met zitplaatsen te hebben?

De schoonheid van een groot centraal eiland ligt in zijn multifunctionele veelzijdigheid. Een keukeneiland brengt functionaliteit in de keuken en combineert een robuust werkblad met slim verborgen opbergoplossingen. Kiezen voor een units met een gebogen afwerking kan u helpen om een ​​gevoel van flow tussen ruimtes te creëren.

Er is misschien ook de mogelijkheid om recyclingcontainers, elektronische apparaten of zelfs een gootsteen in uw eiland te integreren.

Bij het ontvangen van gasten of tijd doorbrengen met familie, wordt een groot centraal keukeneiland het sociale middelpunt van de hele ruimte. Het is waar je samenkomt om te kletsen, cocktails te bereiden en te drinken, of misschien voor de duur op barkrukken neer te strijken. Als het centrale kenmerk van uw open ruimte kan uw eiland zo groot en imposant zijn als u wilt.

Maximaliseer natuurlijk licht

nieuwste keukenstijlen 2

Door gebruik te maken van al het natuurlijke licht dat tot uw beschikking staat, kunt u de look en feel van uw open keuken verbeteren. In het ideale geval wilt u ervoor zorgen dat er licht naar alle ruimtes stroomt, inclusief uw eet- en zithoek. Dit is waar creatief omgaan met raambekleding kan helpen, door ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk natuurlijk licht uw interieur doordrenkt. De strategische verdeling van spiegels en glanzende/glanzende oppervlakken kan ook helpen om natuurlijk licht door de ruimte te laten weerkaatsen.

Als je een keukenruimte hebt die niet veel natuurlijk licht heeft, kies dan voor hoogglans keukenkasten in een lichtere kleur kan helpen om het licht dat je hebt te reflecteren, waardoor de ruimte helderder en groter lijkt.

Een open keuken kan bijzonder aantrekkelijk zijn wanneer deze in de buurt van kamerhoge ramen of schuifdeuren over de volledige hoogte wordt geplaatst. Als er een tekort aan natuurlijk licht is, kies dan armaturen en armaturen die het natuurlijke licht zo natuurgetrouw mogelijk nabootsen.

Een steeds populairdere trend voor open ruimtes met een uitbouw met één verdieping is de toevoeging van dakramen aan de achterkant van de keuken, die een vloed van natuurlijk licht naar de ruimte kunnen brengen.

Zorg ervoor dat de overgang naadloos verloopt

Het creëren van een naadloze stroom betekent ervoor zorgen dat het niet lijkt alsof je gewoon een muur uit je huis hebt verwijderd en het daarbij hebt gelaten. Door zoveel mogelijk visuele onderbrekingen te elimineren, wordt het gevoel van ruimte en openheid versterkt, en dat is waar het bij open wonen om draait.

Een manier om dit te bereiken is door in alle zones dezelfde vloerbedekking te gebruiken, wat een zorgvuldige afweging vereist bij het overwegen van het type vloerbedekking dat moet worden gebruikt. Het gebruik van hetzelfde basiskleurenpalet in de verbindingszones kan ook helpen om een ​​uniform effect te creëren. Breng het geheel samen door een toe te voegen pop van kleur met je keukenkastenof houd het geheel zo neuraal en ingetogen als je wilt.

Focus op functionaliteit

Een keukenuitbreiding plannen

Het is belangrijk om te onthouden dat de keuken in de eerste plaats een ruimte is voor productiviteit en daarom vraagt ​​om focus op functionaliteit. Houd rekening met de ‘werkdriehoek’ bij het kiezen van een indeling voor uw keuken en de belangrijkste kenmerken ervan.

De werkdriehoek bestaat uit de spoelbak, de koelkast en het fornuis – je doel is om de afstanden tussen deze armaturen waar mogelijk te verkleinen. Het kan bijvoorbeeld snel onhandig zijn om de koelkast in de hoek van uw keuken tegenover het fornuis te plaatsen. Probeer ervoor te zorgen dat wanneer u uw keuken voor praktische doeleinden gebruikt, alles wat u nodig heeft binnen handbereik is.

Kies meubels zorgvuldig

open woonkeuken 2

Bij het selecteren van meubels voor een open keuken, moet u items kiezen die de keuken aanvullen en de aangrenzende ruimte. De leren bank die u op het oog heeft, zou perfect voor uw woonkamer kunnen zijn, maar direct naast de keuken zou er totaal niet op zijn plaats kunnen zijn.

Nogmaals, bij open ontwerp draait alles om het creëren van een gevoel van eenheid en het zorgen voor een naadloze overgang tussen de twee ruimtes. Alles moet al het andere op zo’n manier complimenteren dat het geheel samenkomt als één perfect gepresenteerde ruimte.

Gebruik meerdere lichtbronnen

Het is onmogelijk om een ​​open ruimte effectief te elimineren met slechts een of twee ultraheldere centrale verlichtingsarmaturen. De verleiding is vaak om gewoon meer bovenlichten toe te voegen, maar dit kan resulteren in een steriel en ‘zakelijk’ gevoel. Hoe groter de ruimte, hoe groter de voordelen van creatief omgaan met lichtbronnen.

Overweeg om verzonken plafondlampen, wandlampen, hanglampen en LED-werklampen te combineren met occasionele verlichting zoals tafellampen en vloerlampen. Probeer verlichting te bekijken in termen van lagen en diepte, in plaats van alleen de ruimte als geheel te verlichten.

Verzacht de ruimte met textiel

open versus gesloten keukens 1

De rauwe functionaliteit van een keuken kan soms botsen met de ontspannen sfeer van een aangrenzende woonruimte. Als je de twee ruimtes wilt verenigen, is het beter om je te concentreren op het verzachten van de ‘harde randen’ van de keuken, in plaats van op het verharden van de woonkamer.

Een eenvoudige maar effectieve manier om dit te bereiken, is door textiel in uw keuken te brengen. Een groot vloerkleed kan bijvoorbeeld precies het ding zijn om een ​​harde keukenvloer zachter te maken, net zoals het toevoegen van kussens aan stoelen of barkrukken een meer uitnodigende uitstraling kan geven.

Pas op voor afleiding en intrusies

Ten slotte kan open wonen misschien gaan over eenheid en naadloosheid, maar in sommige gevallen zijn duidelijke scheidingslijnen nodig. Een afzuigkap die klinkt als een opstijgende 747 of een wasmachine die de fotolijstjes van je muren laat rammelen, zal bijvoorbeeld niemand helpen ontspannen in de aangrenzende ruimte. Evenmin zal een gebrek aan efficiënte afzuiging of ventilatie, alles in uw woonkamer doordringen met ongewenste geuren.

Ook hier is de focus op functionaliteit en bruikbaarheid essentieel. Een open keuken kan fantastisch zijn, maar is niet zonder uitdagingen op het gebied van ‘containment’. Dit alles moet worden meegewogen in uw ontwerpoverwegingen en de keuzes die u maakt bij het ophalen en installeren van apparaten.

Veelgestelde vragen over open keukens:

Is een open keuken een goed idee?

In de overgrote meerderheid van de huizen is het antwoord ja – een open keuken kan een geweldig ontwerpidee zijn. Dit is vooral te danken aan het feit dat u met open indelingen veel efficiënter gebruik kunt maken van de beschikbare ruimte. Met een open keuken breng je ook meer tijd door met je vrienden en familie dan met een aparte keuken.

Is het duur om een ​​open keuken op te zetten?

De installatie- en instelkosten variëren in overeenstemming met de huidige indeling en bouwkundige bijzonderheden van de betreffende woning. Het verwijderen van binnenmuren om een ​​open ruimte te creëren zal echter altijd veel goedkoper zijn dan een traditionele woninguitbreiding.

Dragen open keukens bij aan de waarde van onroerend goed?

Afhankelijk van de grootte, het type en de locatie van het pand, kan een open keuken 10% tot 20% toevoegen aan de marktwaarde. Een open keuken kan daarom een ​​enorm kosteneffectieve langetermijninvestering zijn in de waarde en aantrekkingskracht van uw huis.

Heeft een open keuken een bouwvergunning nodig?

De aannemer die u inhuurt om de aanpassingen aan uw woning uit te voeren, zal u helpen bepalen of een bouwvergunning nodig is. Raadpleeg altijd uw plaatselijke planningsbureau voordat u ingrijpende renovaties uitvoert, anders riskeert u hoge boetes voor het overtreden van bouwvoorschriften.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Laat een reactie achter

Culicafetov.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart