Dolomiet aanrecht – Alles wat u moet weten over deze steen

Aanrechtbladen van dolomiet zijn lang niet zo gewoon als natuursteen kwartsiet, marmerof graniet. Maar ze worden steeds populairder als een duurzame en betaalbare marmeren look.

Dolomiet Aanrecht GidsBekijk in galerij

Dolomiet is misschien de perfecte pasvorm als je op zoek bent naar de look van wit en grijs aanrecht. Het is mooi, overvloedig aanwezig, krasbestendiger dan marmer en een uitstekende keuze voor keukens en badkamers.

Als u een aanrechtblad van dolomiet voor uw project overweegt, kunt u dit verwachten.

Wat zijn Dolomieten werkbladen?

Dolomiet is een sedimentair gesteente dat zich op het aardoppervlak vormt. Het is vergelijkbaar met kalksteen en is meestal wit of lichtgrijs. Dolomiet heeft meestal grijze of beige nerven, maar kan soms roze, zwart, bruin of groen bevatten.

Dolomiet, ook wel dolosteen of dolomietsteen genoemd, komt over de hele wereld voor. Omdat het dolomietgesteente zo duurzaam is, is het geweldig voor gebruik als aanrechtmateriaal in de keuken.

Het wordt gedolven en in hooggepolijste platen gesneden.

Hoewel Dolomiet lijkt op marmer of kwartsiet, valt de hardheid ertussenin.

Is Dolomiet kras- en hittebestendig?

Dolomieten werkbladen zijn enigszins krasbestendig – het valt tussen marmer en graniet. Dus hoewel het niet gemakkelijk zal krassen, zal het krassen als je er een scherp stuk glas of mes overheen haalt.

Snijd daarom nooit op dolomietbladen zonder een snijplank te gebruiken.

Dolomiet is hittebestendig. U hoeft zich geen zorgen te maken dat hete potten of kopjes koffie het verpesten. Maar hoewel dolomiet hittebestendig is, moet je er toch geen hete pannen direct op zetten.

Hoe vaak moet u dolomietwerkbladen verzegelen?

Net als andere natuurstenen is dolomiet poreus, wat betekent dat het vloeistof opneemt. Vanwege de porositeit van dolomiet moet je het jaarlijks verzegelen.

Een laag afdichtmiddel zal de steen impregneren, waardoor deze vloeistoffen afstoot in plaats van ze te absorberen.

Hoe maak je dolomiettellers schoon?

Gebruik een ph-neutrale reiniger om uw dolomietwerkbladen schoon te maken. U kunt een reinigingsmiddel gebruiken dat speciaal voor steen is of een eenvoudig mengsel van afwasmiddel en water.

Gebruik nooit zure reinigingsmiddelen op keukenbladen van dolomiet. Deze omvatten alles met azijn, citroensap of ammoniak. Zure reinigingsmiddelen vreten door het afdichtmiddel van uw aanrecht en etsen de steen.

Hoeveel kosten dolomiettellers?

Je hebt misschien gehoord dat dolomiet een goedkoper, duurzamer alternatief voor marmer is – wat maar half waar is.

Gemiddeld kost dolomiet ongeveer $ 60 per vierkante voet. Afhankelijk van uw locatie en de specifieke steen die u kiest, kan deze prijs meer of minder zijn. De gemiddelde installatiekosten voor een toonbank van 30 m² bedragen ongeveer $ 600.

Dus voor een toonbank van 30 m² bedragen de totale kosten gemiddeld $ 2.400.

Voor deze prijs zijn de kosten van dolomietwerkbladen in dezelfde prijsklasse als marmer.

Voors en tegens van dolomieten werkbladen

Als u overweegt dolomiet aan uw keuken toe te voegen, volgt hier een kort overzicht van de voor- en nadelen:

Voordelen van dolomiet werkbladen:

 • Langdurig
 • Hoogwaardige uitstraling
 • Alle platen zijn uniek in hun soort
 • Hitte bestendig
 • Duurzaam
 • Makkelijk te verzorgen

Dolomiet aanrecht nadelen:

 • Niet helemaal krasvast
 • Moet jaarlijks verzegelen
 • Zal vlekken maken als ze niet regelmatig worden verzegeld
 • Moet zachte reinigingsmiddelen gebruiken

Voorbeelden van aanrechtblad van dolomiet

Als je je afvraagt ​​of werkbladen van dolomiet er goed uitzien in je ruimte, zijn hier enkele voorbeelden van hoe anderen dit prachtige stenen aanrecht hebben gebruikt.

Grijze en witte werkbladen en backsplash in de keuken

Grijze en witte werkbladen en backsplash in de keukenBekijk in galerij
Roze deurontwerpen

Als je voor een high-end look gaat, overweeg dan om dolomiet te gebruiken als je aanrecht en backsplash in de keuken. De nerven in deze grijze en witte werkbladen zien er prachtig uit in combinatie met de smaragdgroene kasten en gepolijste gouden accenten die de ontwerper koos.

Je kunt deze look combineren met elke kleurkast, inclusief wit of hout.

Fantasiebruin Dolomiet met witte kasten

Fantasiebruin Dolomiet met witte kastenBekijk in galerij
Euroselect werkbladen en decor

Fantasiebruine dolomietwerkbladen worden steeds populairder vanwege hun prachtige nerven. Als je van fantasiebruin houdt, vind je het in dolomiet.

Zoals te zien is in deze keuken, werkt Fantasy Brown-dolomiet goed met witte en blauwgrijze kasten.

Witte Dolomiet in een traditionele keuken

Witte Dolomiet in een traditionele keukenBekijk in galerij
Stoltzfus Opstellen & Ontwerpen

Net als marmer werkt dolomiet voor bijna alle keukenstijlen. Deze keuken heeft iets meer traditionele kasten en armaturen en het Latte Macchiato Dolomite keukenblad past daar perfect bij.

Je kunt prachtig geaderd dolomiet op je eiland gebruiken met witte aanrechtbladen elders of het in je hele keuken gebruiken.

Grijze Dolomiet in een aardse keuken

Grijze Dolomiet in een aardse keukenBekijk in galerij
Gilbert Design Group

Overweeg een overwegend grijze plaat als u niet geïnteresseerd bent in de standaard witte dolomiet- of marmerlook.

Het zachtgrijze dolomiet in deze keuken heeft een beetje beige en wit waardoor het een perfect aards gevoel krijgt. Het coördineert prachtig met de houten kasten en het witte eiland.

Hoogwaardige keuken met Dolomiet

Hoogwaardige keuken met DolomietBekijk in galerij
McClellan Architects

Dolomiet is een duurzamer alternatief voor marmer dat er prachtig uitziet op watervaleilanden. In deze keuken wordt dolomiet royaal gebruikt – op het aanrecht, het eiland en de backsplash.

Het resultaat is een high-end en toch modern ogende keuken.

Dolomiet versus kwarts

Dolomiet is een natuursteen die zich op het aardoppervlak vormt.

Kwarts is een gemanipuleerde steen. Het is ongeveer 90% kwartsmateriaal gebonden in een mengsel van pigmenten en hars.

Dolomiet versus kwartsBekijk in galerij

Aanrechtbladen van kwarts zijn niet-poreus, wat betekent dat ze geen vlekken geven en dat u ze niet hoeft af te dichten. Aan de andere kant is dolomiet een poreuze steen die je jaarlijks moet verzegelen.

Beide zijn duurzame aanrechtoplossingen.

 • Uiterlijk: Kwarts is er in vele kleuren en lijkt op natuursteen. Dolomiet is dé manier voor een organische look. Het heeft een ader die op marmer lijkt en elke plaat is uniek in zijn soort.
 • Onderhoud: Kwarts is onderhoudsvrij. Dolomiet vereist een beetje zorg en je moet het jaarlijks verzegelen.
 • Kosten: De gemiddelde materiaal- en installatiekosten voor een dolomietteller van 30 m² bedragen $ 2.400. De prijs van een kwartsteller van dezelfde grootte is ongeveer $ 3.750.

Dolomiet versus marmer

Dolomiettellers lijken op marmer. Deze twee worden zelfs door ervaren ontwerpers voor elkaar aangezien.

Zowel marmer als dolomiet hebben mooie nerven en zijn overwegend wit of grijs.

Dolomiet versus marmerBekijk in galerij

Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat marmer een zachte steen is. Hierdoor is marmer gevoeliger voor vlekken, krassen en etsen.

 • Uiterlijk: Vergelijkbaar. Deze twee stenen zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden.
 • Onderhoud: U moet dolomiet jaarlijks afdichten. Afhankelijk van het type moet je marmer elke 3-12 maanden verzegelen.
 • Kosten: De gemiddelde materiaal- en installatiekosten voor een dolomietteller van 30 m² bedragen $ 2.400. Voor marmer is de gemiddelde prijs $ 2.150.

Dolomiet versus graniet

Graniet is moeilijk te verslaan als u op zoek bent naar een duurzame steen. Het is uitstekend bestand tegen krassen, is bestand tegen hitte en heeft niet zoveel zorg nodig als vergelijkbare werkbladen.

Dolomiet Aanrecht GidsBekijk in galerij

Hoewel dolomiet ook duurzaam is, is het niet zo hard als graniet.

Maar het belangrijkste verschil tussen de twee is hun uiterlijk. Dolomiet lijkt op marmer. Aan de andere kant is graniet er in vele kleuren en is het meestal gespikkeld.

 • Uiterlijk: Dolomiet heeft marmerachtige aderen terwijl graniet gespikkeld is. U vindt graniet in veel meer kleuropties.
 • Onderhoud: Dolomiet moet je jaarlijks afdichten. Met graniet kunt u mogelijk slechts om de 1 tot 5 jaar verzegelen.
 • Kosten: De gemiddelde materiaal- en installatiekosten voor een dolomietteller van 30 m² bedragen $ 2.400. De gemiddelde prijs van 30 m² granieten werkbladen is $ 2.100.

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Is dolomiet een kwartsiet of een marmer?

Dolomietgesteente is geen kwartsiet of marmer. In plaats daarvan is het een sedimentair gesteente dat lijkt op kalksteen. Dolomiet lijkt op marmer, maar is harder en krasvaster. Dolomiet is niet zo robuust of duurzaam als een aanrechtblad van kwartsiet.

Is dolomiet of kwartsiet duurder?

Kwartsiet is duurder dan dolomiet. De gemiddelde prijs van een dolomiet-aanrechtblad van 30 m² (materiaal en installatie) is bijvoorbeeld $ 2.400 versus $ 3.950 voor kwartsiet. Deze prijzen kunnen sterk variëren, afhankelijk van het specifieke type steen en de detailhandelaar.

Is dolomiet moeilijk te onderhouden?

Hoewel niet onderhoudsvrij, is dolomiet niet moeilijk te onderhouden. Als u keukenbladen van dolomiet heeft, moet u deze dagelijks reinigen met een zachte ph-neutrale reiniger. U moet ook uw tellers jaarlijks verzegelen.

Laatste gedachten

Dolomiet kan een beter alternatief zijn als u overweegt marmeren werkbladen voor uw keuken te gebruiken. Hoewel deze twee stenen er bijna identiek uitzien, is dolomiet harder en heeft het minder kans op krassen of vlekken. Dolomiet is qua prijs vergelijkbaar met marmeren werkbladen.

Twee andere opties voor stenen aanrecht die er hetzelfde uitzien, zijn kwarts en kwartsiet. Deze tellers zijn zelfs duurzamer dan dolomiet, maar hebben een veel hoger prijskaartje.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Laat een reactie achter

Culicafetov.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart